Doel 2013 bereikt

Wij hadden ons dit jaar het doel gegeven om op meer dan 500 caches te komen. En dat is gelukt!
We zitten er zelfs al dik boven. Misschien gaan we de 600 wel halen, maar het belangrijkste is dat het leuk blijft.

Binnenkort willen we ook weer een cache gaan uitzetten. Alles is al klaar op de een goede locatie na, dus nog even zoeken.


Posted in Drenthe, Nederland.

250 gepasseerd

De afgelopen weken zijn we flink aan het cachen. Als de kinderen het toe laten tenminste. Ook de challenge cache je naam in 1 dag opgelost. Zie daarvoor de pagina challenges.

We zijn de 250 gepasseerd door een serie grensgevalletjes die ik ’s avonds heb gedaan in de auto. Daarbij af en toe een andere gepakt die in de buurt was.

Afgelopen woensdag kwam er een mystery online waar we bovenop zijn gedoken om het raadsel op te lossen. Echter dat viel nog niet mee. Het raadsel hadden we snel, maar toen de co├Ârdinaten nog. Voor de zekerheid de eigenaar gevraagd. We bleken inderdaad fout te zitten en naar wat mail verkeer op donderdag bleken wij veel te moeilijk te denken. Echter de eigenaar heeft daardoor ook de tekst wat versimpeld. Ondanks dat deze in Hoogeveen ligt en het al 24 uur na het plaatsen was. Toch zilver behaald.

Morgen gaan we waarschijnlijk weer een serie caches doen en daarnaast 2 Travel Bugs uitzetten eens kijken wat daar mee gaat gebeuren.

Oh en we zitten er aan te denken om langzaam richting een nieuwe challenge te gaan werken. 750 caches in Drenthe. Maar misschien dat we eerst een andere tussendoor doen want dat klinkt nog zo ver weg.


Posted in Drenthe, Nederland and tagged , , .

Koud cache avondje

Vanavond na de start met de mystery nog even alleen op pad gegaan. Eerst maar eens dichtbij de stations cache doen. Helaas deze kon ik niet vinden terwijl het toch haast niet kon missen.

Door naar een Hoogeveense Bliksem Cache (HBC) bij de brandweer. Deze naar enig zoeken gevonden. Terwijl ik sta te loggen komen er drie brandweer auto’s terug van oefening. Met daarin de eigenaar van de stations cache. Na wat overleggen blijkt dat ik op de goede plek zat. Dus ik neem me voor op de terugweg er nog eens te gaan kijken.

Echter eerst door naar een andere cache bij de sportvelden en daarna nog de HBC HBC bij de Hoogeveense Biljart Club.

Op de terugweg naar huis nog even bij de Stations cache gekeken en ja hoor gevonden!

Ons totaal tot nu toe 112 caches.

112 == Alarmnummer == Brandweer
­čśÇ


Posted in Drenthe, Nederland and tagged , .

1e Mystery Cache opgelost

Gisteravond hebben wij met zijn twee├źn de Bethesda cache opgelost.

Vanavond na het eten snel met de kinderen lopend naar de cache gezocht en gevonden.

Dit is onze eerste Mystery Cache en onze eerste Premium Cache en de eerste Cache in het jaar 2013.

Uitzicht na het doen van de eerste mystery cache.

Uitzicht na het doen van de eerste mystery cache.

 


Posted in Drenthe, Nederland and tagged , .

Kinholt Cache

Op 13 augustus 2012 is onze eerste cache officieel gepubliceerd.

Binnen een uur zijn de drie podium plekken vergeven:

  1. Joerjomi
  2. PLBT2011
  3. Team Kleine

We hadden hier een serie van willen maken, maar het kinholt bosje schijnt al vol te zitten met andere caches. Dus het blijft bij deze.

http://coord.info/GC3TJ0Z


Posted in Drenthe, Nederland.

Vandaag onze eerste officiele cache dag brengt ons op 20

Vanmorgen zijn we rond 10 uur vertrokken om willekeurig te gaan cachen. We zijn begonnen in Westerbork in een wijk. De cache was redelijk snel gevonden. Onderaan dit bericht vind je foto’s van de omgeving bij deze en de andere caches. Daarna zijn we doorgereden naar een serie van 3 vogels in Westerbork. Helaas bleek echter de Specht niet meer aanwezig te zijn. Volgende keer beter lezen! De ijsvogel en de koolmees hebben we wel gevonden. De ijsvogel waren we echter vergeten te loggen op de telefoon, dus dat hebben we nu (’s avonds) gedaan.

Daarna hebben we een broodje gedaan en zijn we iets terug gereden naar een van de serie grensgevalletjes. Daar gaan we er vast nog meer van doen!

Een willekeurige cache in de buurt werd Borger (Rondje Tangeborgh – Borgerhof). Was even zoeken, maar toen hadden we er weer een binnen gehaald.
Net zo willekeurig was de daarop volgende “Een mooi plekje”.┬á Wij hebben de auto geparkeerd op het fietspad en konden zo makkelijk bij de cache komen.┬á Later lezen we dat dit niet helemaal de bedoeling was.

Op de route richting huis kwamen ook nog langs “GECC: Gieter Eerste Carpool Cache”, die lag goed verborgen en ik was blij dat Ineke lang is. Later bleek dat deze toch minder op de route naar huis ligt dan we dachten. Maar goed binnen is hij. Op de terugweg kwamen we ook nog langs een cache in Assen die op een eiland ligt. Wel lachen, maar we hebben echt geen boot bij ons!

Onze zoon van 2 jaar krijgt ook al ervaring met cachen. Hij zit achterin de auto en zegt: “Mama ik ruik de cache!” Dus hij wordt al een echte speurneus!

Vanavond heb ik er even alleen 4 gedaan die bij elkaar in de buurt lagen. Zonder kinderen gaat het toch sneller. Deze waren allemaal rond Hoogeveen.

Westerbork Hooimaveld (GC37QFV)

Westerbork Hooimaveld (GC37QFV)

Onderweg naar De Specht (GC38RE0)

Onderweg naar De Specht (GC38RE0)

Onderweg naar Grensgevalletje nr 11 (GC37MVP)

Grensgevalletje nr 11 (GC37MVP)

Passantenhaven Echten (GC3CR0N)

Passantenhaven Echten (GC3CR0N)

 

 

Mast bij cache: We hebben een beller !! (GC32Q31)

Mast bij cache: We hebben een beller !! (GC32Q31)

 

Cache IP1 (GC3H28K)

Cache IP1 (GC3H28K)


Posted in Drenthe, Nederland and tagged , , , , , .

Ondertussen zitten we al op 9

Op de fiets zijn we nog even langs twee caches gegaan aan de rand van Hoogeveen. Het weer was mooi en de omgeving ook. De hobby wordt steeds leuker en afgelopen dinsdag is onze Garmin eTrex 30 binnen gekomen.

Garmin eTrex 30

Door tips van anderen hebben we er direct een kaar van openstreetmap opgezet. Als het een beetje mooi weer is morgen of in het weekend gaan we hem snel uitproberen. Ook willen we foto’s gaan maken van de unieke plekken waar caches liggen, maar natuurlijk niet van de vind plaats zelf! Deze worden dan op de site geplaatst.


Posted in Drenthe, Nederland and tagged , , , .

Dat maakt 7 caches

Vandaag zijn wij in de buurt gebleven en zijn 7 caches bij langs geweest. Helaas konden we er 2 niet vinden, maar dat verwijten wij ook onze apparatuur. Binnenkort toch maar eens gaan kijken naar wat anders dan de smartphones.

Vandaag zijn we geweest in:

  • Hoogeveen
  • Fluitenberg
  • Pesse
  • Syberi├ź

Het was lekker weer om met de kids op pad te zijn en aangezien wij beginners zijn richten we ons alleen op traditionele caches. Die zijn er eerst genoeg in de buurt. En langzaam als we meer ervaring krijgen zal het veranderen naar moeilijkere types.


Posted in Drenthe, Nederland and tagged , , , , .